tisdag 4 november 2008

Stormig färd

Oppositionen mellan Uranus och Saturnus - som idag är exakt - kan tyckas vara den största och mest diametrala av alla motsatser.
Uranus står för nya och okonventionella idéer och raserandet av gamla strukturer medan Saturnus istället står för den etablerade och bestående ordningen - allt det som Uranus vill rasera!

Därför kanske det inte förvånar att förra gången de båda planeterna stod i opposition till varandra var under det omvälvande 1960-talet, då "etablissemanget" ruskades om ordentligt...

Gången dessförinnan var under det första världskrigets och den ryska revolutionens tid - också det en tid av kamp och omvälvning i världen.

Oppositionen som idag blir exakt kommer att pågå mer eller mindre exakt under de närmaste två åren. Man kan undra vilka omvälvningar som står på tur, särskilt som Pluto - förvandlingarnas planet - samtidigt sakta kommer att vandra genom Stenbocken - de stabila strukturernas tecken.

Gondolen tycks komma att spegla en stormig och omvälvande tid...

Mats i det blå


1 kommentar:

hairspa sa...

från hösten 2008 och fram till nu, aug 2010 så kan väl ingen levande själ säga att detta inte har inträffat...hela vårat grund trygga system har ju gungat till och fallit med dunder och brak, folk tar livet av sej i sverige pga fk och af...pga att vi ej längre känner oss trygga.allt vänds snabbt upp o ner för oss och inga skyddsnät finns kvar. detta har ju slagit in.