fredag 7 november 2008

En vidgad verklighetssyn

Efter dessa utsvävningar behöver vi allt återvända till vår stilla gungande Gondol och vårt stjärnhimmelstindrande Galaktiska Venedig...

Också Gondolen färgas, som vi har sett, av oppositionen mellan Uranus och Saturnus. Kanske är det en viktig del av Gondolens framtoning att spegla dessa motsatser.


Uranus, genom sin anknytning till Himlen, står även för astrologi som kunskapssystem. I Gondolens horoskop befinner den sig också lämpligt nog i Fiskarnas tecken och dessutom i det tolfte huset. Det visar på en bakomliggande genom astrologin intuitivt uppfattad verklighetssyn. Oppositionen till Saturnus i Jungfrun i det sjätte huset antyder en vilja inifrån att påverka och förändra en mer materialistiskt färgad och begränsande verklighetsuppfattning.


Faktiskt handlar också mycket (för att inte säga allt) på min astrologiska hemsida just om astrologins mer intuitivt uppfattade verklighetssyn (Uranus i Fiskarna) i motsats till naturvetenskapens och vårt västerländska samhälles mer materialistiska och begränsade uppfattning av verkligheten (Saturnus i Jungfrun). Jag söker hela tiden visa på den mer vidgade och inkluderande syn på verkligheten som astrologin öppnar för oss. Där finns också en artikel som jag har kallat Astrologin och den moderna vetenskapen - en titel som speglar den nu aktuella oppositionen mellan Uranus i Fiskarna och Saturnus i Jungfrun.

Men Gondolen - med Solen och Merkurius akteröver i Vågens tecken i sjunde huset - syftar framför allt till att upprätthålla balans mellan ytterligheterna.

(Och att med en extralång åra i nattens mörker i stående ställning manövrera en gungande gondol genom vältrafikerade kanaler kräver - det kan jag lova - hos gondoljären allt vad han kan uppbåda av balans och vakenhet!)

Livet i sig är ju också till sin natur ett vågspel och en äventyrsseglats utan like och nog går det att träna upp balansen och faktiskt förena en intuitiv verklighetsuppfattning med ett mer metodiskt och rationellt synsätt.

Det är i alla fall den galaktiske gondoljärens djärva strävan och våghalsiga balansakt...

Mats i det blå


Inga kommentarer: