onsdag 29 oktober 2008

Ett Galaktiskt Venedig

En Galaktisk Gondol kräver förstås ett Galaktiskt Venedig. Och sjösätter man en galaktisk gondol kan man nog egentligen inte heller undgå att erfara en förunderlig känsla av ett slags inre, galaktiskt Venedig...

Kanske kan man säga att detta Galaktiska Venedig blir till i samma ögonblick som Gondolen sjösätts. Egentligen måste det nog med nödvändighet vara så. Hur skulle annars Gondolen, den galaktiska, kunna finna sitt rätta element?

Så vi låter ett Galaktiskt Venedig födas i samma ögonblick som Gondolen sätts ner i dess vatten! Det betyder då att denna galaktiska vattenstad får samma horoskop som Gondolen. Deras öden har fört dem samman till att födas som tvillingar.


Och naturligtvis måste en galaktisk vattenstad - liksom Gondolen - ha Ascendenten i Fiskarnas tecken. Staden Venedig, den jordiska förebilden, har i själva verket formen av en fisk:

(Fiskens huvud och gap till vänster, den tudelade stjärten till höger)

Vårt Galaktiska Venedig, skapat i samma ögonblick som den Galaktiska Gondolen blev satt i dess svarta, stjärnhimmelsspeglande vatten, karakteriseras vidare av polariteten mellan Uranus - just över horisonten i öster - i Fiskarna och Saturnus - under horisonten i väster - i Jungfruns tecken.

Liksom dess jordiska motsvarighet kännetecknas vår galaktiska vattenstad av polariteten och kontrasten mellan elementen vatten och jord - vattenkanaler och byggnader av sten - mellan det intuitiva och det rationella, det emotionella och det mentala, det flytande och det stillastående, mellan frihet och begränsning, ande och materia...

Mats i det blå


Inga kommentarer: